6 tips til en mere miljøvenlig hverdag

Nogle mennesker nægter at flyve på ferie på grund af det enorme CO2-udslip, som flyvemaskiner forårsager, imens andre vælger den veganske livsstil på grund af det metan, som køerne udskiller. Du behøver dog ikke foretage nogle helt så dramatiske valg for at leve en mere miljøbevidst hverdag. Vi har her samlet 5 tips til en mere miljøvenlig hverdag.

Vælg økologiske hår- og hudplejeprodukter

Økologiske hår- og hudpleje indeholder naturlige ingredienser, som belaster miljøet mindre end ikke-økologiske produkter. Det er derfor en god idé at tage et grundigt kig på de personlige plejeprodukter, du benytter i din hverdag og skifte dem ud, der ikke er økologiske, miljøvenlige og veganske. Vi kan f.eks. anbefale hudplejeprodukter fra Dr. Hauschka, som indeholder naturlige ingredienser og udvalgte lægeplanter samt er udviklet med stor omtanke for bæredygtighed. Vi anbefaler også de økologiske hårprodukter fra I.C.O.N. ECOTECH. Alle deres produkter er desuden veganske og cruelty free og overholder alle de strenge lovkrav til ingredienser og emballage i både EU, US og AU. Det findes der ellers ikke mange produkter på markedet, der kan prale med.

Køb og sælg mere brugt

Der er ingen grund til at købe nyt hele tiden – og det er simpelthen for dumt bare at smide dine gamle ting væk. Der findes mange tjenester på nettet, hvor du kan sælge og købe praktisk talt alt. I stedet for at smide dit gamle tøj, dine møbler eller dine højtalere ud, kan du sætte dem til salg (eller give dem væk gratis). Det er ikke kun godt for miljøet at gøre, men også meget mere økonomisk for din pengepung. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at købe brugt – og så har du også en skilling ekstra, hvis du også sætter dine gamle ting til salg i stedet for at smide dem væk.

Skær ned på rengøringsmidlerne

Der behøver altså ikke være dødningehoveder og røde advarselstrekanter på rengøringsmidlerne for at sikre optimal rengøring af dit hjem. Det er derfor en god idé at skære ned på både mængden af rengøringsmidler samt forbruger af disse, da mange af dem indeholder stoffer, der er skadelige for miljøet, når de havner i kloakken med spildevandet. Du bør i stedet gå efter rengøringsmidler med enten den nordiske eller europæiske svane – og så bør du holde dig helt fra luftfriskere.

Skru ned for varmen og sluk lyset

Det er måske behageligt at kunne gå rundt derhjemme i t-shirt, selvom der er minusgrader udenfor – men det er altså ikke nødvendigt at have fuld knald på alle radiatorer. Du kan faktisk spare hele 3 % af dit samlede energiforbrug ved blot at sænke temperaturen 2-3 grader, når du ikke er hjemme og om natten. Derudover er det også en god idé at slukke for lyset, når du forlader et rum samt slukke for alle dine elektroniske apparater om natten. Du kan spare mange penge ved at skrue ned for varmen og slukke for lyset og andre elektroniske apparater.

Spis mindre kød og køb lokalt

Veganere er nutidens miljøhelte – og det er netop fordi mange animalske produkter og især kvæg er en af de værste syndere, når det gælder udledning af metangas. Det betyder altså, at oksekød er en kæmpe miljøsviner. Du kan derfor vælge at spise mere miljøvenligt ved at vælge hvidt kød frem for rødt og helst vælge kød, der er produceret i nærområdet. Det er dog endnu bedre at skære ned for dit kødindtag – eller udelukke kød helt. Der findes mange gode kødalternativer på markedet i dag, som du uden tvivl vil elske, når du lige har lært dem at kende.

Vælg produkter med minimal emballage

Unødvendig emballage skaber en masse unødigt affald, så det er en god idé at gå uden om de varer, der har dobbelt emballage. Det kan f.eks. være tre konservesdåser (f.eks. majs), der er pakket sammen med plastik. Vælg i stedet produkter, der kun er emballeret én gang – eller allerhelst slet ikke. Det kan f.eks. være bananer eller anden frugt og grønt i løsvægt, hvor du så kan medbringe din egen genanvendelige pose. Hvis du er så heldig at have adgang til et supermarked som f.eks. LØS, kan du i stedet medbringe dine egne beholdere og poser og fylde dem med mad og drikke.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *