Sørg for et smukt farvel ved dødsfald – det vil hjælpe dig

Når vi mister vores samlever, familiemedlemmer eller nære venner, er det en hård stund, vi går i møde. Som mennesker reagerer vi alle forskelligt på den pludselige virkelighed, hvor vi har mistet en kær, men vi er dog alle nødt til at forholde os til det.

Her er det, at det er vigtigt, at vi er i stand til at bearbejde vores sorg. Sorg rammer dog forskelligt, og det kan være, at nogle reagerer meget udadvendt på den, mens andre har en kamp foregående inde i sig selv, som man næsten ikke bemærker.

Der er naturligvis intet facit på at sørge, men en af de vigtige ting for at komme videre er, at vi får sagt ordentligt farvel til den afdøde. Og her kan en bedemand hjælpe dig med at planlægge en afsked, som er flot og værdig.

Bedemanden skaffer dig mere tid

Vores lokale bedemand i Vejle lader os forstå, at en bedemand først og fremmest fungerer som en guide for familien, da en sådan fagperson kan vejlede omkring alle forhold, der hører sig til, når en begravelse eller bisættelse skal planlægges.

Det betyder, at man ikke står i en situation, hvor alt er nyt og forvirrende, men hvor man kan trække på kyndige ressourcer. Bedemanden kan f.eks. hjælpe med at finde kiste eller urne, at arrangere ligkørsel, at bestille blomster og kranse, at indrykke en dødsannonce, at flytte blomster fra kirken til gravstedet og meget mere.

Ligeledes kan mange erfarne bedemænd hjælpe med at rådgive i forhold til f.eks. at ansøge om økonomisk begravelsesstøtte.

Når man som familie har denne hjælp til sin rådighed, betyder det, man sparer en masse tid, som man i stedet kan bruge på at sørge og komme sig over tabet – og planlægge selve ceremonien, som er vigtig set i forhold til selve afskeden med afdøde. Det er her, de bløde værdier kommer til udtryk, altså de ting, man vil huske efterfølgende. Derfor skal man sørge for at have tid til dette – og det hjælper den professionelle bedemand dig med.

Comments (1)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *