Tips til at få dit barn til at sove igennem om natten 

Ifølge National Sleep Foundation bør spædbørn (0-3 måneder) få 14-17 timers søvn, småbørn (4-11 måneder) bør få 12-15 timer, og børn (1-2 år) bør få 11-14 timer hver dag. Mange børn får dog ikke nok søvn, hvilket kan føre til problemer som f.eks. problemer med at være opmærksom i skolen og humørsvingninger. Her er et par tips til at hjælpe dit barn med at sove igennem om natten 

Etablér en rutine ved sengetid

En af de bedste måder at hjælpe dit barn med at sove igennem om natten er at etablere en sengetidsrutine. En sengetidsrutine bør omfatte aktiviteter, der hjælper dit barn med at falde til ro for natten, f.eks. at tage et bad, læse en bog eller bede en bøn. Ved at gøre de samme aktiviteter hver aften kan du hjælpe dit barn med at signalere, at det er tid til at sove. Desuden kan en rutine ved sengetid være med til at berolige dit barns sind og krop, hvilket gør det lettere for barnet at falde i søvn. Hvis dit barn har problemer med at sove igennem om natten, kan det være nøglen til succes at etablere en sengetidsrutine.

Sørg for, at soveværelset fremmer søvn

En anden måde at hjælpe dit barn med at sove igennem om natten er at sørge for, at soveværelset er sovevenligt. Soveværelset skal være mørkt, stille og køligt. Hvis dit barn har svært ved at sove i et mørkt rum, kan du prøve at bruge et natlys. Derudover bør du fjerne legetøj eller elektronik fra soveværelset, så dit barn ikke fristes til at lege med det, når det burde sove.

Undgå at give dit barn koffein

Koffein kan holde folk vågne, så det er vigtigt at undgå at give det til dit barn før sengetid. Koffein findes i mange fødevarer og drikkevarer, herunder kaffe, te, sodavand og chokolade. Du bør også undgå at give dit barn energidrikke før sengetid, da de ofte indeholder høje niveauer af koffein.

Sov med en tyngdedyne dyne

Tyngdedynen vejer mere end normale dyner, hvilket før børnene til at slappe helt af. De beroliger nervesystemet og lindre stress, angst og andre tilstande. Udover at de kan købes til børn her, så kan du også købe tyngdedyner til voksne.

Ved at følge disse tips kan du hjælpe dit barn med at få nok søvn og forbedre dets generelle velbefindende. Husk at konsultere dit barns læge, hvis det fortsat har svært ved at sove om natten.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *