Effektive måder at berolige et spædbarn, der ikke vil sove

Efterhånden som et spædbarn vokser, ændrer dets søvnmønster sig. Dette kan være frustrerende for forældre, der forsøger at berolige dem og få dem til at sove igen. Hvem ønsker ikke en god nats søvn? Ingen! Der er mange måder, hvorpå du kan hjælpe dit barn med at falde til ro og få den nødvendige hvile, som det har brug for. Her er nogle tips, der måske virker for dig og dit barn. 

Hav styr på baggrundslydene

Overvej at bruge beroligende lyde når barnet skal sove, det kan også være musik i radion, eller måske dit barn foretrækker fuldstændig ro, for at kunne falde i søvn? Nogle børn kan også godt lide lyden af sin mors stemme, så syng en sang for barnet. Prøv dig frem, og se hvad hvad dit barn finder rart.

Ligger barnet behageligt?

Prøv at vugge dem lidt, enten i din favn, eller i barnets seng. Måske du bør investerer i en slyngevugge? Det er en slynge, hvor barnet ligger på same måde, som da den var inde i mors maven. Det skaber tryghed for mange børn. Du kan tilkøbe en vuggemonitor, som kan få slyngen til at bevæge sig op og ned. En slyngevugge er en oplagt mulighed for at få dit barn til at sove.

Giv dem en sut

Hvis dit barn ikke bruger sut, så kan det måske hjælpe, når de skal sove. Mange børn falder nemlig i søvn, imens de laver suttebevægelser, som giver dem en form for stimuli. Der findes mange forskellige slags sutter, og hvis ikke dit barn kan lide den ene sut, så prøv en anden.

Varm vand kan skabe ro

Giv dit barn noget lunt vand før sengetid. Det kan hjælpe på fordøjelsen, og det lune vand kan give en beroligende effekt hos dit barn. Nogle børn kan nøjes med vand, hvor andre børn foretrækker at falde i søvn med modermælk eller modermælkserstatning.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *