Har du overvejet at male dit hus?

Har du et malet hus en anden farve, eller overvejer du at springe ud i det helt fra bunden? Det kan være et stort skridt, hvis man ikke tidligere har malet ens hus. Det er dog ikke så besværligt som frygtet, og der er mange gode tips og tricks at hente, når det kommer til facademaling. Det er bare at tage malertøjet på og spring ud i det.

Giver nyt liv

Facademaling fra maling.dk kan blive din redning og nye bedste ven, hvis du har købt nyt hus og ikke er tilfreds med facaden. Det kan nemlig give dit hus helt nyt liv og et helt andet udtryk. Du kan nemlig slippe af med den gamle farve eller måske det tidligere rustikke murstenslook.

Mange vælger at direkte at få efter huse, som man kan se potentiale i, og hvor man kan skabe ens perfekte drømmehus. Facademaling kan være med til ændre hele husets udseende og give dig dit drømmehus til billigere penge. Ændringen af facaden med facademaling er nemlig billigere end at skulle købe et helt færdigrenoveret eller nybygget hus, som man måske ikke har budget til.

 

Research godt inden køb

Det er naturligvis vigtigt, at man researcher godt og grundigt inden man køber malingen. Der er nemlig forskel på om det er en rå, ny eller allerede malet facade, som man vil male. Man skal derfor sætte sig ind i, hvilken type murværk man har, og lidt om hvad man skal bruge til det.

Der findes hjælpe både i butikker og online, når man skal gøre det. Det kræver dog stadig, at man er klar over, hvilken type murværk man er omgivet af.

Hvis facaden allerede er malet, så skal man også undersøge, hvilken maling der tidligere er blevet brugt, så man kan købe den samme slags og derved sikre sig selv et bedre resultat.

Gør dit forarbejde

Når man fået styr på, hvilken slags facademaling man har brug for, og hvilken farve man kunne tænke sig, så er man næsten klar. Da det foregår udenfor, så er det lidt mere besværligt at gå i gang med i modsætning til en stue. Man skal nemlig også tage hensyn til om der er tørvejr. Det hele kræver lidt forarbejde og god timing, men det er det hele værd.

Man skal sørge for at gammelt maling og puds ikke sidder løst nogle steder på huset. Det er nemlig ikke nemt at reparere, når man har malet det over. Man skal også sørge for at børste og vaske facaden godt for skidt, og så er man nemlig klar til grunder, hvis man skal bruge det.

Det kan virke som en del arbejde, men det vil sikre et længere og bedre resultat, så du ikke skal male det over igen efter få måneder, fordi malingen krakelerer og falder af. Jo bedre forarbejde man laver, jo bedre vil facademalingen og huset også se ud efterfølgende. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *