Lyse farver formindsker chancen for depression

Nordiske farvetoner i hjemmet

Leder du efter lidt inspiration til indretningen af dit hjem? Så er du kommet til det rette sted. I denne lille artikel vil vi se lidt nærmere på hvad man kan gøre for at puste lidt liv ind i hjemmet, på en stilsikker og tidløs facon. Der er mange ting man kan gøre for at forbedre ens hjem, men ofte involverer ideerne dyre indkøb af eksempelvis design møbler eller store, ekstravagante lamper. Det vi her vil se nærmere på har et strejf af ekstravagance, men til en mere overkommelig pris. Det skal her nemlig handle om at få malet professionelt i nordiske farvetoner i hjemmet.

De nordiske farver

Hvad menes der med de nordiske farver? Det er de kølige farvenuancer mellem grå, hvid, brun og blå, som vi finder i naturen i norden, og som vi nu også forbinder med moderne nordisk design og stil. Det er en naturens minimalisme afspejlet i en design minimalisme, hvor pangfarver og blomstermotiver ikke har noget sted hjemme, men hvor det i stedet er de rene linjer og klare farver der dominerer. Den mest ekstreme version af dette finder man sådan set i den hvidmalede væg. Dette er definitionen af minimalisme, der dog for det meste brydes af folks interiør. Hvor det mest almindelige er at gøre dette på baggrund af hvide vægge, så vil vi her anbefale at have et utroligt stramt interiør på baggrund af vægge malet i de nordiske farvetone.

Hvordan lige det!

Hvis du har set boligprogrammer så har du nok også set, at de en gang imellem finder på nogle kreative vægmalerier eller brug af en monokrom farve på en væg. Det giver kontrast og stor effekt, og det er den tankegang vi fører videre her. I stedet for at vælge en kontrastfarve, så foreslår vi, at du gennemfører en harmoni, ja en symfoni, af de nordiske farvetoner igennem hele dit hus. Det kan være at du har grå vægge på toilet og bad, lyseblå i gangen, og hvid i køkkenet, og lysebrun i stuen. Eller kombinationer af disse. Alt er på bordet og det skal under alle omstændigheder tilpasses dit hjem og passe med gulv og loft især.

Få malet professionelt

Dette er jo et ambitiøst projekt vi lægger op til, og derfor bør du også alliere dig med et professionelt malerfirma. Dette vil kunne rådgive dig i hele processen, så du sikrer dig de rette farver, materialer og et overordnet sammenhængende hele i malerarbejdet. Det er umuligt at forestille sig at gennemføre et sådan projekt på egen hånd, så find hellere et lokalt malerfirma, der er klar til at løse opgaven. Dit hjem har et enormt potentiale, og det kræver blot lidt mod at indløse det. Prisen for at få en maler ud vil være lavere end du nok forventer, men hvis du vil have en fornemmelse for det kan gå til en side som https://www.maler-oversigt.dk/maler-roskilde/, hvorigennem du kan modtage tilbud fra op til tre malere. Så har du noget at bygge på. Held og lykke med projektet!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *