Min motion hedder ravjagt

Ravjagt i mørke

Man kan som udgangspunkt tage på ravjagt alle tider døgnet, men det er dog om aftenen og natten, altså ved mørkets frembrud, at det er lettest at få øje på ravstykkerne med en alminde ravlygte. Det skyldes, at man med en ravlygte med ultraviolet lys kan lyse ravet op. I modsætning til i dagslys, hvor der er masser af farver og former, der springer i øjnene, så kan mørket blive lettere at navigere i med en ravlygte.

Mørket kan desuden gøre ravjagten til en mere eventyrlig oplevelse end en normal dagsudflugt. Med sin ravlygte kan man rigtigt føle sig som en arkæolog eller en opdagelsesrejsende, som man går rundt og lyser sig frem til de små gyldne sten.

Pande ravlygten er perfekt i mørket

Når der først er blevet mørkt og solen er gået ned er det slut med at finde rav med mindre man har udstyret til at gøre det med og heldigvis er det ikke som tidligere noget der koster en formue, kan godt huske da jeg i 2017 købte min første ravlygte og måtte betale næsten 3000 for den men den gang var det det aller hotteste man kunne købe for penge og jeg har den stadig. Jeg har dog sidenhen købt en pande ravlygte da jeg tit går i vandet og finder mit rav og med en pande ravlygte har jeg begge hænder fri hvilket for mig er vigtigt da jeg så kan have hænderne i lommen.

Vælg den korrekte pande ravlygte

De mange pande ravlygter kommer i mange forskellige former og kraftighed af lysstyrke. Er de meget kraftige i UV-lyset, har man størst chance for at finde meget rav. Det er det, da stykkerne lyser mere op ved mere lys. Man kan undersøge hvor mange LED-enheder lygten har.

Det er vigtigt at have ravbriller på ved brug af de kraftige lamper. UV-lyset kan som bekendt fra solen skade ens øjne og syn. Når du skal vælge en pande ravlygte til den populære ravjagt, er det vigtigt at tænke på, om du på din ravjagt vil gå i vand – og i så fald: hvor dybt vand du vil gå på. Her skal du kigge på den såkaldte keglestyrke. Keglestyrke er styrken af ravlygtens lys. På en skala fra 1 til 10, hvoraf 10 er kraftigst, skal du alt efter vandets dybde vælge en pande ravlygte med en kegle styrke, der passer. Jo dybere vandet er, des højere skal keglestyrken være. Du bør derfor være opmærksom på hvor du ønsker at bruge din pande ravlygte, da det ikke er uden betydning i forhold til hvilken type du skal vælge.

Er det rav ?

Det kan være svært at bedømme om det, du har fundet, nu også er rigtigt rav. Det er der forskellige tips til at tjekke. Først og fremmest er rav lettere end sten, derfor kan du sammenligne vægten med en anden sten fra stranden og fornemme om der er mindre tyngde. Dernæst kan man faktisk hører på klangen, om det er rav eller ej. Rav har nemlig en mere hul klang end andre sten. Hvis man ganske forsigtig slår et lille stykke rav ind på tanden, så kan man formentlig høre, at det lyder lidt hult. Ellers er det måske bare en sten.

Comments (1)

  1. Svar

    Wow, marvelous blog format! How lengthy have you been blogging
    for? you make blogging look easy. The full
    glance of your web site is excellent, as well as the content!
    You can see similar here najlepszy sklep

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *