Sådan får du et bedre indeklima i dit hjem

Dit hjem er det sted, hvor du bruger flest timer i løbet af livet. Det er derfor også enormt vigtigt, at du sørger for, at der er det mest optimale indeklima. Det er noget, der er svært at se og måle på, og derfor går du muligvis rundt til dagligt og tænker, at alt er i skønneste orden. Desværre kan det være, at situationen faktisk er langt værre, end hvad du går og tror.

Herunder kan du læse om et par gode råd til, hvad du kan gøre i dagligdagen for at optimere indeklimaet i dit hjem.

Husk at lufte ud hver eneste dag

Det er vigtigt, at du lufter ud hver dag – gerne to gange om dagen. Det betyder, at du skal lufte ud og skabe gennemtræk. Åben alle vinduer og døre i 5-10 minutter hver gang, så luften i dit hjem bliver udskiftet og renset.

Undgå at gøre rent med stærke og usunde kemikalier

Rengøringsmidler er en af de helt store syndere, når det kommer til dårligt indeklima. Der bliver tilsat store mængder af skadelige og usunde kemikalier og parfumestoffer. Særligt det sidste er for de fleste forbundet med et rent hjem. Når det, vi gør rent med, efterlader et velduftende spor efter sig.

Sandheden er bare, at det slet ikke er sundt eller naturligt med kraftige parfumestoffer. Og hvis du kan dufte blomster eller andet, betyder det også, at du indånder det – og det er bestemt heller ikke sundt. Derfor skal du gå efter allergivenlige og godkendte rengøringsmidler, der ikke indeholder de skadelige stoffer.

Få installeret en varmepumpe

denne side kan du læse mere om muligheden for at få installeret en varmepumpe. Det er en maskine, der kan skabe regelmæssig god og sund luft i dit hjem. Ved at udnytte den friske luft udefra, kan du få varme i dit hjem på en mere naturlig måde.

På den måde er du altså sikret, at du udnytter den i forvejen sund luft til din fordel, uden at der bliver tilføjet noget usundt eller unødvendigt.

Anskaf en luftfugter

Luften i dit hjem kan faktisk også være for tør. Det betyder, at du kan opleve gener i luftvejene, og det er især dårligt at sove i. Derfor bør du overveje at anskaffe en luftfugter. De koster ikke ret meget, og det er en lille enhed, der sender små mængder af damp ud i luften, så indeklimaet holdes tilpas fugtet.

Gør rent regelmæssigt – især hvis du har husdyr

Det sidste råd er ligeledes det mest gængse. Du skal sørge for at gøre regelmæssigt rent i dit hjem. Støv og andre ting i luften samler sig hurtigt, og det er heller ikke sundt for dig eller indeklimaet.

Især også hvis du har husdyr, vil du opleve en øget tendens til støv og snavs i luften – også selvom du ikke umiddelbart kan se det med det blotte øje. Det er derfor vigtigt, at du tørrer af, støvsuger og, som tidligere nævnt, lufter ud i dit hjem, så du får fjernet alle disse ting fra overflader og i luften, der hele tiden hober sig op.

Comments (1)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *