Sådan slipper du af med de 3 mest udbredte skadedyr

Der findes desværre mange forskellige skadedyr, som kan finde vejen ind i din bolig og gøre skade på inventar, efterlade forfærdelige lugte, gøre dig syg og meget mere. Vi har i denne artikel fokus på de 5 mest udbredte skadedyr, hvordan du genkender dem og hvordan du slipper af med dem.

Væggelus

En væggelus er en blodsugende tæge – og den er kun en halv centimeter lang, så den er svær at spotte. Den er en forkærlighed for at opholde sig i nærheden af senge, så det er oftest her, den bliver fundet.

Du vil ofte lægge mærke til væggelus ved at du oplever kløe og hævelser på kroppen efter en nat i sengen. Det er dog heldigvis ikke farligt, da væggelusen ikke bærer på sygdomme, som kan overføres til mennesker. Det værste ved væggelus er dog, at de er meget svære at bekæmpe.

Hvis du opdager væggelus, så handler det om at handle hurtigt. De kommunikerer nemlig med hinanden ved hjælp af duftsignaler. Du kan prøve at benytte forskellige midler mod væggelus, som f.eks. insektpudder og sprøjtevæsker mod krybende og kravlende insekter eller insektlak, der påføres med pensel. Det er dog meget svært at komme væggelus til livs, så skadedyrsbekæmpere vil i de fleste tilfælde være den eneste effektive løsning.

Mus

Den største plage for mennesker er husmusen. Den udgør nemlig en kæmpe sundhedsrisiko. Den kan smitte med bl.a. virus, salmonella og med bakterier fra skovflåt. Derudover er den også glad for at bide i inventar og ledninger.

Typiske tegn på mus er bl.a. kradselyde i vægge og på loftet, lugt af ammoniak og små ekskrementer på 3-6 mm, aflange med spids i enden.

Der er meget du kan gøre for at forebygge besøg af mus. Du kan bl.a. gemme madvarer og madrester væk i beholdere, som mus ikke kan komme ned i, undgå småhuller i ydermuren, tjekke dine rør for isoleringsskum og undgå klatreplanter op til tagrender.

Hvis du først har fået mus, kan det dog være svært at slippe af med dem igen. Mange vælger f.eks. musefælder eller gift, men det er ikke altid så effektivt. Du kan dog prøve Gnaversirenen, som udsender en højfrekvent lyd, der stresser musen og sender den på flugt. De tilbyder en garanteret effekt og har også 90 dages fuld returret i tilfælde af at problemet ikke skulle blive løst. Du kan læse mere her: https://gnaversirenen.dk/

Lopper

En loppe er et lille insekt uden vinger. Den lever af at suge blod af pattedyr og fra fuglen. Det er mest katteloppen, hundeloppen og fugleloppen, som plager os mennesker og vores husdyr.

Du vil ofte lægge mærke til loppe ved at du oplever små kløende loppebid, hvor ofte én person vil være hårdest ramt. Lapper har nemlig smag, og de foretrækker nogle mennesker og dyr og deres blod frem for andres.

Der er meget du kan gøre for at slippe af med lopper. Det er for det første en god idé at gennemstøvsuge og rengøre hjemmet. Loppeæg bliver ofte lagt i pelsen på dyr og i håret på mennesker, men vil ofte rulle af og kan udklækkes alle mulige steder. Hvis det ikke er nok og de bliver ved med at komme tilbage, så kan det blive relevant at kontakte fagfolk. De har et arsenal af bekæmpelsesmidler, bl.a. sprøjtebehandlinger af gulve, tæpper og møbler.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *