Har du en drøm om en brugbar kælder?

Der er i dag rigtig mange af os, der køber nogle ældre huse. Og det kan der være mange gode grunde til, nogle af dem har dog med de ekstra kvadratmeter at gøre, som der er at finde under huset. I det ældre hjem er der nemlig ofte en kælder tilknyttet, og for mange er den fyldt med skønne muligheder for udnyttelse.

Det kan for eksempel være, at du gerne vil bruge den opbevaring, et kontor, en ekstra TV-stue, et teenager-kammer, et fotostudie, et hobbyrum eller… Der er mange gode ideer.

Når kælderen er for fugtig til at kunne bruges

Der er dog bare lige ét men. For mens der til mange hjem er tilknyttet en kælder, så er det sjældent, at den brugbar, fordi den er alt for fugtig at opholde sig i. Det betyder, at den for det første er ubehagelig at befinde sig i, men opbevarer man ting i den, vil de også hurtigt blive ødelagte af fugten og eventuelt også den skimmelsvamp, som der følger med det fugtige miljø.

Og det er der ikke mange, der har lyst til. Derfor handler det om at få kælderen fri for fugt, så drømmen kan gå i opfyldelse.

Oplever du opstigende grundigt i din kælder?

Og for dig handler det således om at tage et kig på de mange forskellige muligheder, der byder sig for fugtbekæmpelse. Er der tale om opstigende grundfugt, hvorfor du har fugtige gulve, bør du bruge en metode med elektroosmose. Læs mere om det på denne side.

Her er der tale om en omfattende proces, der kan være både tids- og ressourcekrævende, og derfor anbefales det, at du tager kontakt til nogle fagfolk med stor ekspertise og erfaring inden for området.

Sådan sikres det også, at du får udført et stykke arbejde, der én gang for alle lader dig komme fugten i din kælder til livs.

Behandl dit fugtproblem med et omfangsdræn

Er det i stedet fra siderne, at fugten trænger ind blandt andet via fundament og sokkel, så bør du i stedet tage et kig på mulighederne for at få lagt dræn. Men hvordan lægger man dræn, tænker du nok.

Her er det igen en god ide at tage kontakt til fagfolk inden for området. På den måde sørges der nemlig for, at vandet bliver ledt korrekt og ordentligt væk fra din grund, således den ikke kommer til at gøre mere skade på dit fundament og din sokkel. Det er nemlig de skader, der på sigt lader fugten trænge ind i dit hjem.

Sørg for at forebygge yderligere fugt i din kælder

Når først du har bekæmpet din fugt med enten elektroosmose eller omfangsdræn, er det vigtigt, at du holder øje med din kælder. Det er også en fordel at forebygge yderligere fugt blandt andet ved at skrue op for varmen i rummene, hvis det er muligt og at lufte grundigt ud i ny og næ.

Comments (2)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *